22 Aug 2015

Kraamcadeau - flessen en spenen

De meiden mochten weer aan de slag om een gezamenlijk kraamcadeau te maken. Deze keer is de keuze gevallen op een 'kraammand': een mand met kleine cadeautjes waarvan er elke dag 1 geopend mag worden. Het thema: rood en/of dieren.

Ik heb ervoor gekozen om een knuffeldoekje, speenkoorden en een fleskoord te maken.
- De maat van het knuffeldoekje heb ik af laten hangen van het patroon in de stof en het is uiteindelijk ~20x20cm geworden. De linten en het elastiek zijn 12cm lang en dubbelgevouwen.


Speenkoorden
- Volgens Europese regelgeving mag een speenkoord niet langer zijn dan 22cm. Aan die regel heb ik me gehouden: beide koorden zijn tussen de 20 en 22cm lang. De lus heeft een (uiteindelijke) lengte van 3,5cm, zodat de clip en het koord er gemakkelijk door kunnen om de speen vast te maken.


- Voor het fleskoord heb ik voor de oude versie van Make it & Love it gekozen, omdat deze door het klittenband gemakkelijker op maat te maken is bij gebruik van verschillende flessen en/ of bekers. Bij de vernieuwde versie is het klittenband gedeelte vervangen door een elastiek.Mijn inspiratie heb ik hier opgedaan:

Knuffeldoekje:
Baby Taggy Ribbon Blanket - Melissa sews
Knuffeldoekje - Leuk met kids


Speenkoord:
DIY: Pacifier Clips - I'm simply me


Fleskoord:
Sippy Cup Leash - Make it & Love it  (dit is de oude versie, de nieuwe versie vind je hier)
Tippy Sippy Cup Leash - made by Marzipan


No comments:

Post a Comment