23 Feb 2017

Philippa Fleece

Om er zeker van te zijn dat de softshell jas voor I. de juiste maat heeft, heb ik een testversie gemaakt van fleece. De Philippa is een erg leuk model om te maken en de werkbeschrijvingen zijn goed (zeker de combinatie van de Nederlandse werkbeschrijving, meegeleverd met het patroon, en de Duitse foto-beschrijving die op de website te vinden is).

Voor het gemak heb ik de hoofdnaden van de jas met de lockmachine gedaan, in plaats van aflocken, stikken, naden naar buiten strijken en elke kant apart doorstikken. De laatste werkwijze ga ik met de softshell wel toepassen, aangezien de naden dan minder dik aanvoelen. Ook heb ik deze keer de ritsen in de zakopeningen achterwege gelaten, terwijl ze wel in de definitieve versie komen.
Zakopening/ jaszak

Volgens het patroon is voor de lange variant van de jas een rits van 41cm nodig. Voor de huidige versie heb ik een rits van 40cm gebruikt, aangezien ik kon kiezen tussen een rits van 45cm inkorten of een net iets kortere rits gebruiken. Afhankelijk van hoe deze jas past, pas ik dit wel of niet aan in de uiteindelijke versie.

Aangezien ik een voorkeur heb voor een gevoerde capuchon, heb ik de testversie ook gevoerd (alleen de capuchon). Dit bleek nog niet zo'n succes en de uiteindelijke versie van de jas krijgt, volgens patroon, een rits- en capuchonbeleg voor een nettere afwerking bovenaan bij de rits.Patroon/ Pattern: Philippa Softshell Jacke - Farbenmix.de
Maat/ Size: 98/104
Stof/ Fabric: fleece & jersey (lining)

opmerkingen:
-gevoerde capuchon niet handig met ritsbeleg (afwerking aan bovenkant rits niet netjes)

No comments:

Post a Comment