25 Jun 2015

Vliegers / Kites

Voor de bruiloft van een vriendin een 5-tal vliegertjes gehaakt met het patroon van E Strea Chikitu. Helaas geen foto van het eindresultaat (ben ik vergeten te maken), maar wel van een 2-tal vliegertjes (zonder touwtjes).

Het was even puzzelen om de 'kruisdraden' netjes te krijgen, maar uiteindelijk is het gelukt door in de bovenhoek van de vlieger het touwtje aan de achterkant met een knoopje vast te zetten, dan via de voorkant naar het midden (ter hoogte van de beide zij-hoeken) weer naar de achterkant. Aan de achterkant naar de linker zij-hoeken, daar weer naar voren. Aan de voorkant van de linker naar de rechter zij-hoek, onder de verticale draad door. In de rechter zij-hoek weer naar achteren en via de achterkant naar het midden van de horizontale lijn. Daar weer naar voren om naar de onderste hoek te gaan. Om het af te werken aan de achterkant onder 1 van de horizontale draden door naar de bovenste hoek en daar de draad bij de 1e knoop vastknopen. Uiteindelijk had ik zowel aan de voorkant als aan de achterkant kruisdraden.

In elk staartje heb ik 3 strikjes geknoopt van restjes garen die over waren na het haken van de betreffende vlieger, dus in dezelfde kleur als de vlieger. Om de vliegers op te kunnen hangen, heb ik door de bovenste punt een touwtje geregen, zodat de 5 vliegers netjes op een rijtje kunnen hangen.

Patroon: vlieger haken / crochet kite - E Strea Chikitu
Garen: Mini (Wibra)
Haaknaald: 4.0mm

No comments:

Post a Comment