29 Jan 2016

More FleeceFun hats

De Dino muts (eigenlijk meer een Draken muts, maar goed...) (Child Small) bleek veel te klein voor de 4-jarige. Zelfs voor de 2-jarige was hij aan de kleine kant. Daarom besloot ik er nog eentje te maken, die wel zou passen, maar het bleef niet bij die ene. Het werden er 3.

De tweede muts (Adult Medium) zat mij vrij ruim op het hoofd en was dus veel te groot voor een kind. Aangezien de naaimachine het niet meer zo zag zitten en nogal wat steken oversloeg, had ik er niet zoveel zin in om weer aan de slag te gaan. Maar ik had een passende muts beloofd...

Vanwege de problemen bij het vinden van de goede maat, besloot ik eerst een 'Child Medium' te maken voor de 2-jarige. Daarna zou ik besluiten of dit de goede maat was voor een drakenmuts of dat Adult Small beter zou zijn. Gelukkig lag er nog een restje paarse dubbelzijdige fleece dat perfect was voor een klein meisje. Helaas had ik de problemen met de naaimachine tot dan toe nog niet op kunnen lossen. Tijdens het naaien van de laatste naad kwam ik erachter wat het probleem was en heb ik muts nr 4 (Adult Small) zonder problemen in elkaar kunnen zetten.

Gelukkig pasten deze mutsen wel goed.

Patroon: Halloween Hat Pack - FleeceFun.com
Maten: Child Large, Adult Small & Adult Medium
Stof: dubbelzijdig fleece (blauw & paars)


The first fleece hat (Child Small) turned out to be too small for the 4-yr old, and almost too small for the 2-yr old. Therefore I decided to make another one. At least that's what I thought, it turned out to be 3 hats....
The second hat (Adult Medium) was way too big. It fitted me easily. Thanks to problems with my sewing machine I almost quit. Almost...because I promised the boy a fitting hat.

Due to the sizing issues, I thought it would be a good idea to make a size "Child Medium" for the 2-yr old first to check out the size. Lucky for me, there was some purple double-sided fleece in the stash. Perfect for the little girl. Unlucky for me, the sewing machine issues weren't over yet....
When stitching the last seam I finally found the source of the problems and I was able to sew the last hat (Adult Small) without trouble!

I'm happy to let you know that these hats fit their new owners perfectly.

Pattern: Halloween Hat Pack - FleeceFun.com
Sizes: Child Large, Adult Small & Adult Medium
Fabric: double-sided fleece (blue & purple)

2 comments:

 1. Grappige mutsen! Wat heb je gedaan om het overslaan van de steken op te lossen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel.
   De naald weer terugzetten in de middelste stand bleek de oplossing te zijn. Vanwege de dikte van de stof had ik de naald in de rechter positie gezet om de naadwaarde (1cm) beter in de gaten te kunnen houden.
   Een nieuwe naald wil ook nog wel eens helpen, maar bleek deze keer niet de oplossing.

   Delete